Nestor Martin

Tradition meets innovation

Een kachel als de Nestor Martin is niet ontstaan door een ingeving. Nee, hier ligt een historie van meer dan 150 jaar aan ten grondslag. In de fabrieken van de Spaanse fabrikant is te zien dat het ambacht behouden bleef, al werden innovatieve technieken ingevoerd. Nog steeds is het dampend gietijzer dat bij een temperatuur van 1500 °C bedwongen wordt in matrijzen. Nog steeds zijn het vakmensen die de kachels met de hand bewerken. En nog steeds zijn er strenge kwaliteitsnormen die getoetst én overtroffen worden.

Over ons

Betaalbaar en kwaliteit

Al meer dan anderhalve eeuw is Nestor Martin bezig met ontwikkeling en vernieuwing. Voortbordurend op bewezen technologieën, trouw aan de filosofie van het merk. Dat is te zien aan de designs van de verschillende modellen. Ze verschillen van nostalgisch tot modern, maar ze zijn allemaal tijdloos en evenwichtig. Door deze uitgebalanceerde ontwikkeling, heeft Nestor Martin een unieke positie gekregen. Qua exclusiviteit de top van de markt, qua prijsstelling haalbaar voor een brede doelgroep. Wie je ook bent, je kunt genieten van het mooiste vuur dankzij superieure technologie.

Innovatie

WOODBOX®TECHNOLOGY

De haarden en kachels van Nestor Martin combineren het gemak van een eenvoudige bediening met efficiëntie. Brullende of dansende vlammen, het is makkelijk om zelf het vlammenspel van het toestel te regelen. Het is zelfs mogelijk om Nestor Martin houtkachels met Woodbox® technologie te bedienen met een afstandsbediening. Zo bedient u de luchttoevoer eenvoudig vanuit uw luie stoel. Deze afstandsbediening is voorzien van een thermostaat die de warmte van de kachel kan reguleren naar de, door u zelf, ingestelde temperatuur.

nestor-martin-harmony-1-thumbnail

Technische voordelen

Gietijzeren kachels

De gietijzeren kachels van Nestor Martin bieden een perfecte verbranding. Dit dankzij de nauwkeurig geregelde luchtcirculatie waardoor een hoog rendement en lage uitstoot gerealiseerd wordt. Dankzij het vermogen om warmte te absorberen is gietijzer het ideale materiaal om tot de optimale prestaties te komen. Het zorgvuldig geconstrueerde reinigingssysteem houdt het glas van de kachel mooi schoon.

Langere brandtijden

Doordat de Nestor Martin kachels zo nauwkeurig bediend kunnen worden, zijn deze met een lading hout tot wel 10 uur brandend te houden. Met andere woorden, u kunt de kachels van Nestor Martin rustig en veilig een nacht doorstoken. Als extra bonus is dan in de meeste gevallen het ruitje niet eens vies!

Speciale laag over de ruit

Het speciale vuurvaste IR-glas in onze Nestor Martin houtkachels is voorzien van een laagje tin oxide. Dit laagje isoleert het glas, waardoor de warmte nog beter in de verbrandingskamer blijft met nog meer rendement tot gevolg.

Nauwkeurige luchtregeling

Een met de Woodbox uitgeruste Nestor Martin kachel is zeer nauwkeurig te bedienen. Een draaiknop geeft u de mogelijkheid om de (voorverwarmde) hoeveelheid lucht te regelen. Daarnaast kunt u met de aanwezige schuif de hoeveelheid ‘koude’ zuurstoftoevoer regelen. Deze wordt door het stookrooster heen de verbrandingskamer ingebracht en kan voor een extra boost zorgen bij bijvoorbeeld het opstarten.

Externe luchttoevoer

Om de optimale prestaties te kunnen garanderen, is de Nestor Martin kachel met Woodbox uit te rusten met een externe luchttoevoer. Daarmee is de zuurstoftoevoer voor de verbranding niet meer afhankelijk van de zuurstof in de ruimte. Dit is zeker belangrijk voor nieuwbouwwoningen, goed geïsoleerde woningen en bijvoorbeeld woningen met een centraal (mechanisch) ventilatiesysteem.

Gecertificeerde kwaliteit

De kachels van Nestor Martin zijn gecertificeerd waarmee ze aan de meeste internationale standaarden en eisen voldoen met betrekking tot verbrandingsproducten.