Uitzonderlijke technische voordelen:
Milieuvriendelijke keuze

Door de jaren heen is het ecologische aspect steeds belangrijker geworden. In Nederland komt er ook regelgeving op hout stoken zoals in andere landen nu al aanwezig is. Wat de toekomst (Kyo- to verdrag) ook brengt, met een Nestor Martin houtkachel bent u verzekerd van een houtkachel met een hoog rendement en een gereduceerde koolstofdioxide (CO2) uitstoot. Telt u daarbij op dat deze Nestor Martin kachels gemaakt worden van veelal gerecycled materiaal en dat deze ook weer bijna volledig te recyclen zijn, dan zijn deze kachels naar de toekomst toe een perfect, duurzaam alternatief.
Nauwkeurige luchtregeling

Een met Woodbox uitgeruste Nestor Martin kachel is zeer zorgvuldig te bedienen. Door middel van de draaiknop krijgt u de gelegenheid om de (voorverwarmde) hoeveelheid lucht te regelen. Bovendien kunt u met de aanwezige schuif de hoeveelheid 'koude' zuurstoftoevoer regelen. Deze gaat door het stookrooster heen de verbrandingskamer in en zorgt onder andere voor een extra boost bij het opstarten.

 
CO uitstoot

De volledige verbranding in de Nestor Martin kachels resulteert in een vermindering van de uitstoot naar extreem lage waardes. Volgens de Europese standaard mag de concentratie van koolmonoxide in de rook van een houtkachel maximaal 1% zijn. In het voorbeeld hiernaast met de Nestor Martin S43 ziet u dat de CO-uitstoot zelfs 16 maal lager is dan de opgegeven Europese norm!
Rendement

Op dit moment is de Europese norm (EN 13240) voor het rendement van een houtkachel gesteld op minimaal 50%. De verschillende eigenschappen van de Nestor Martin kachels zorgen voor zulke goede prestaties, dat er een rendement haalbaar is van maar liefst 80%! Door de verbeterde verbranding haalt u meer energie uit hetzelfde houtblok, is er minder warmteverlies door de schoorsteen, wordt uw ruit minder snel vies en houdt u minder as over. Dat hierdoor de uitstoot ook veel minder is, is misschien nog wel het belangrijkste voordeel.

Dubbelwandige verbrandingskamer

Nestor Martin Woodbox® verbrandingskamers zijn bekleed met gietijzeren panelen, die duurzaamheid en efficiëntie waarborgen. Verbrandingslucht stroomt voorverwarmd de verbrandingskamer in en dit zorgt voor een hoog rendement.

Schudrooster

De kachels van Nestor Martin zijn uitgerust met een schudrooster. Dit voorkomt dat er in de verbrandingskamer niet te veel as komt te liggen. De schudroosters kunnen ook bediend worden wanneer de kachel brandt. Het fijne as komt terecht in de aslade, die vervolgens geleegd kan worden.
Speciale laag over de ruit

De Nestor Martin houtkachels zijn voorzien van een speciaal vuurvast IR-glas. Dit speciale glas is voorzien van een laagje tin oxide. Hierdoor wordt het glas geïsoleerd, met als gevolg dat de warmte nog beter in de verbrandingskamer blijft en een hoger rendement krijgt.

Langere brandtijden

Omdat de kachels van Nestor Martin zo nauwkeurig bediend kunnen worden, kunnen ze met een lading hout tot wel 10 uur branden. Dat wil zeggen, de kachels van Nestor Martin kunt u rustig en veilig een nacht doorstoken. Bijkomend is in de meeste gevallen het ruitje brandschoon.
Externe luchttoevoer 

Om het uiterste resultaat te kunnen waarborgen, zijn de Nestor Martin kachels met Woodbox technologie uit te rusten met een uitwendige luchttoevoer. Daarmee is de zuurstoftoevoer voor de verbranding niet meer afhankelijk van de zuurstof in de verbrandingskamer. Dit is ongetwijfeld belangrijk voor nieuwbouwwoningen, goed geïsoleerde woningen en onder andere woningen met een centraal (mechanisch) ventilatiesysteem.

 

Altijd schoon glas

In het merendeel van de moderne kachels wordt door middel van een verse luchtstroom de ruit schoongehouden. De verse luchtstroom transporteert de onverbrande deeltjes naar de achterkant van de verbrandingskamer, waar ze vervolgens via de schoorsteen verdwijnen. Met de Woodbox technologie is dit niet nodig, omdat de deeltjes die aan de ruit zouden kunnen blijven kleven eenvoudig verbrand worden.
Gecertificeerde kwaliteit 

De kachels van Nestor Martin zijn gecertificeerd waarmee ze aan de meeste internationale standaarden en eisen voldoen met betrekking tot verbrandingsproducten: CE, DIN, DIN+, Flamme Verte (Frankrijk), EPA (USA), NS (Noorwegen) en NZS (Nieuw-Zeeland). Bovendien zijn ze goedgekeurd door Defra om te gebruiken in Engeland.

Multifuel

Het volledige aanbod van de Nestor Martin kachels is ontworpen om een keuze uit verschillende brandstoffen mogelijk te maken. Men kan kiezen uit hout, bruinkoolbriketten of zelfs kolen. Onze kachels zijn in staat om met iedere brandstof een optimale verbranding te bewerkstelligen.
Gietijzeren kachels

Een perfecte verbranding! Dat is wat de kachels van Nestor Martin te bieden hebben. Door middel van de nauwkeurig geregelde luchtcirculatie wordt een hoog rendement en een lage uitstoot gerealiseerd. Door middel van het vermogen van de Nestor Martin kachels is gietijzer het ideale materiaal om warmte te absorberen. De Kachels van Nestor Martin hebben een zorgvuldig geconstrueerd reinigingssysteem wat het glas van de kachels mooi schoon houdt.